Aad De Mos: “Hij is de grote baas bij de Duivels, Roberto Martinez slechts een assistent”

Voormalig trainer van KV Mechelen en analist Aad de Mos is allerminst onder de indruk van Roberto Martinez in zijn functie als bondscoach. Zo ergerde de Nederlander zich rot aan de hele affaire rond Vincent Kompany, die ondanks zijn blessure toch meereist naar Rusland. “Het draait allemaal om Prins Vinny. Kompany is de baas en assistent Roberto Martínez mag mee naar het WK. En dat is heel ongezond want alles loopt via hem”, klonk het bij Voetbal International.

facebook WK KOORTS!!: UNIBET VERDEELT €1.000.000 ALS BELGIE HET WK WINT! SCHRIJF JE HIER NU VRIJBLIJVEND IN EN PAK JOU DEEL VAN DE WINST! + 80EURO WELKOMSTBONUS!! facebook

Maar ook het systeem van Martinez, met slechts twee echte middenvelders, kan De Mos allerminst bekoren. “De grote voetballanden spelen allemaal met vier of zelfs vijf middenvelders. Als de backs van de Belgen met hun man meelopen, hebben ze nog twee middenvelders over. Dan komen ze mensen tekort, worden de ruimtes te groot en worden ze op het middenveld compleet overlopen. Ook doordat Hazard en Mertens nauwelijks verdedigend werk doen.”

Het bericht Aad De Mos: “Hij is de grote baas bij de Duivels, Roberto Martinez slechts een assistent” verscheen eerst op Voetbal4u.be.