‘Anthony Vanden Borre aan de slag in Brugge’

Alles leek erop dat er een grote carriere in het verschiet zou leggen voor Anthony vanden Borre. Waar Vincent Kompany slaagde raakte hij een beetje achter. Een terugkeer lijkt echter in de maak.

Na zijn verwijzing naar de B-kern van Anderlecht was VDB de koning te rijk met zijn overgang naar TP Mazembe. Voetballen in Congo, niet elke profvoetballer droomt daarvan. Voor Vanden Borre was het een vorm van thuiskomen. Maar dat avontuur duurde niet lang.

Het voormalige toptalent kondigde zijn afscheid aan. Het was tijd voor wat anders. Al kwam hij snel op die stappen terug. Vanden Borre klopte bij Glenn Vercauteren aan, zoon van Frank Vercauteren. Een persoonlijke begeleider, om nog een laatste keer proberen terug te keren.

VOETBALLIEFHEBBER? facebook PLAY-OFFS in BELGIE!! WED en KIJK LIVE naar DEZE WEDSTRIJDEN VIA UNIBET! (enkel voor actieve klanten) SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!

Volgens Het Laatste Nieuws zou VDB bij Cercle Brugge – waar Frank Vercauteren coach is – een contract tot 30 juni krijgen. Een proefperiode. Cercle is al zeker van een terugkeer naar eerste klasse en speelt geen officiële wedstrijden meer. Als Vanden Borre het goed doet in die periode zou hij bij de groen-zwarte vereniging kunnen blijven.

Of Frank Vercauteren – zijn trainer bij Anderlecht en Racing Genk – bij Cercle Brugge blijft, is nog niet duidelijk.

Het bericht ‘Anthony Vanden Borre aan de slag in Brugge’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.