BREAKING: ‘Degradatiestrijd nog niet gestreden: KV Mechelen trekt naar rechtbank’

Op de slotdag van competitie degradeerde KV Mechelen uit de Jupiler Pro League. Dit gebeurde op een miraculeuze manier en volgens het medium Het Nieuwsblad willen ze zich nu juridisch gaan verdiepen in de kwestie. Het vizier zou op Excelsior Moeskroen gericht zijn.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET TV!! (enkel voor actieve klanten)

In eerste instantie zou KVM overwegen om de licentie van Moeskroen aan te vechten. Die wordt wel pas binnen enkele weken uitgereikt, maar de Henegouwers hebben al jaren problemen om hun dossier rond te krijgen. Oorzaak zijn de duistere constructies, door makelaars opgezet met ‘vennootschappen’ uit Malta, die achter de financiering van de club zitten. Onrechtstreeks zou de club in handen zijn van de bekende makelaar Pini Zahavi, wat in tegenstrijd met het bondsreglement. Maar via allerlei omwegen en constructies, die vaak leiden naar familieleden en vrienden, is hij officieel niet betrokken bij de club.

Nu zou men van plan zijn om de club aan de Zuid-Koreaanse investeringsgroep Bogo Limited te verkopen, maar ook achter die operatie zit een pionnetje van Zahavi. De voetbalbond, die zich in het verleden telkens met één of ander document om de tuin liet leiden, moet nu onderzoek doen naar de rechtsgeldigheid van dit opzet. Ondertussen volgt Mechelen het dossier nauwlettend op om te kunnen ingrijpen indien nodig.

Of de Maneblussers ook succes zullen hebben valt echter te betwijfelen. Cercle, Lierse, OHL én Westerlo probeerden in het recente verleden hetzelfde, maar vingen ondanks de dubieuze achtergrond van Les Hurlus telkens bot …

Het bericht BREAKING: ‘Degradatiestrijd nog niet gestreden: KV Mechelen trekt naar rechtbank’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.