BREAKING: ‘Moussa Dembele had een gesprek met Anderlecht’

Als jonge speler maakt Moussa Dembele furore als speler van Beerschot. RSC Anderlecht wilde hem toen graag oppikken maar hij koos voor een dienstverband bij het Nederlandse Willem II.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET TV!! (enkel voor actieve klanten)

Bij Anderlecht zullen ze nog steeds balen. “Ik had verschillende opties. Ik had toen met Anderlechttrainer Frankie Vercauteren gesproken, maar er waren meerdere teams die belangstelling toonden. Ook in het buitenland, en dat was ook best wel interessant. Maar ik liet het een beetje open. Ik dacht nooit: ik moet zoals die speler zijn. Of: ik moet voor Real Madrid of Barcelona voetballen”, zegt de speler van Tottenham daarover in Sport/Voetbalmagazine.

Willem II trok hem aan, Anderlecht minder. “Ik vond Willem II een mooie club en zij speelden ook Europees voetbal, in de UEFA Cup. Vroeger keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal op Studio Sport, en ik vond dat veel mooier ogen dat het Belgische voetbal. Ze waren ook verder in de infrastructuur. Dat trok mij gewoon veel meer aan. Het was een gemakkelijke keuze voor mij, want ik dacht dat ik daar meer van het voetbal zou kunnen genieten dan bij Anderlecht.”

Het bericht BREAKING: ‘Moussa Dembele had een gesprek met Anderlecht’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.