BREAKING: ‘Paars/WIt kan licentie verliezen door witwaspraktijken’

Een donkere periode bij Anderlecht. Zowel sportief als op bestuurlijk niveau is het één grote ramp. En het kan allemaal nog veel erger worden. Het gerecht viel gisteren namelijk binnen omtrent de transfer van Aleksandar Mitrovic, die van de hand werd gedaan lang voor Coucke & co aangesteld werden.

Maar dat wil niet zeggen dat Anderlecht zomaar vrijuit zal gaan bij een eventuele vaststelling van schuld: “Er wordt met graagte de zwartepiet naar de makelaars doorgeschoven, maar het zijn wel de clubs (in dit geval Anderlecht) die de uitwassen toestonden. Uitwassen die, zo lijkt het, ook witwassen van geld inhouden. En daarin schuilt een onderschat gevaar.” Weet Ludo Vandewalle van HNBL.

VANDAAG VOETBALWEDDEN? STORT €40 EN SPEEL MET €120!!

80EURO WELKOMSTBONUS!! facebook

Dat gevaar is namelijk dat hun licentie kan worden afgenomen: “Bewezen financiële fraude zet immers niet alleen individuele bestuursleden, maar ook de volledige club in de wind. Niet alleen individuen, ook clubs kunnen het slachtoffer worden van inhalige makelaars en trainers. Op basis van witwaspraktijken of andere financiële malversaties kan een proflicentie worden geweigerd. En geen licentie staat gelijk met degradatie.”

Het bericht BREAKING: ‘Paars/WIt kan licentie verliezen door witwaspraktijken’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.


IETS VOOR JOU?