‘Frenkie de Jong houdt voorlopig de boot af’

Frenkie de Jong is voorlopig niet voornemens om een nieuw contract te ondertekenen bij FC Barcelona. Hier maakt het Spaanse medium ‘Marca’ melding van.

Hij ligt momenteel nog tot medio 2026 vast bij FC Barcelona. De nummer twee van LaLiga wil zijn verbintenis met drie seizoenen verlengen, maar vooralsnog heeft de middenvelder geen intentie om toe te happen. Volgens de Spaanse sportkrant heeft dat deels te maken met het feit dat de tijd in diens voordeel is.

Hoe langer de onderhandelingen duren, hoe sterker De Jong komt te staan in de onderhandelingen. Een transfer zou niet uitgesloten zijn, maar het prijskaartje van zeventig tot tachtig miljoen euro is volgens hem te gortig voor veel clubs. Daarnaast lijkt een vertrek deze zomer sowieso niet aan de orde.

De Jong strijkt komend seizoen meer dan twintig miljoen euro op in Barcelona. De oud-Ajacied zou voornemens zijn om te wachten tot de zomer van 2025, waardoor hij meer macht heeft aan de onderhandelingstafel. Barça zal gezien de financiële positie niets willen weten van een transfervrij vertrek en zal daarom voor een dilemma komen te staan.

FC Barcelona is vanzelfsprekend niet blij met die intentie. De Catalanen worstelen al geruime tijd met financiële problemen en willen niets liever dan een snelle oplossing.

Het bericht ‘Frenkie de Jong houdt voorlopig de boot af’ verscheen eerst op Voetbalvisie.