HARDE WOORDEN! “Thibaut Courtois moet zijn mond houden!”

De Rode Duivels wonnen de oefenwedstrijd tegen Saoudi-Arabie met 4-0. Toch bleef het spel de eerste helft wat achter. Veel waarde mogen we wel niet hechten aan een oefenpartij tegen een erg matige tegenstander. Al kunnen er toch enkele conclusies getrokken worden.

Vooral in de tweede helft kwamen de Belgen goed voor de dag en dat had onder andere te maken met het feit dat de defensie hoger stond en beter aansloot op het middenveld. Nochtans had Thibaut Courtois zich eerder deze week kritisch opgesteld over het feit dat de backs te hoog staan en er daardoor te veel ruimte wordt vrijgegeven door de verdediging. Dat was ook dinsdag enkele keren het geval, maar de Saudi’s konden er niet van profiteren.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET! (enkel voor actieve klanten)

Tegen een sterkere tegenstander wordt dit echter wel afgestraft, toch vindt de Nederlandse analist Youri Mulder dat de kritiek van Courtois helemaal niet correct is. “Vindt Courtois dat de flanken te hoog spelen? Een ex-coach van mij zei altijd: Keepers roepen maar wat. Courtois moet zijn mond houden dus, keepers denken altijd dat ze het beter weten”, klonk het in Het Nieuwsblad.

Al kan Mulder zelf niet ontkennen dat er af en toe gaten vielen in de Belgische verdediging. “De verdediging liet bij momenten wel te veel ruimte en ik zag veel slordigheden, wat tegen grote ploegen op het WK, zuur kan opbreken.”

Het bericht HARDE WOORDEN! “Thibaut Courtois moet zijn mond houden!” verscheen eerst op Voetbal4u.be.