OFFICIEEL: Contract Rode Duivel ontbonden

Voormalig Rode Duivel Marvin Ogunjimi zit momenteel zonder club. Hij tekende aan het begin van het seizoen een contract voor twee seizoenen bij MVV uit het Nederlandse Maastricht maar dit is zojuist ontbonden.

Ogunjimi informeerde zich afgelopen zomer uitgebreid. Geloofde de trainer in hem? Welk systeem wou hij spelen met MVV? “Hij is het type spits dat in ons systeem past”, vertelde Ron Elsen. Maar de samenwerking is afgelopen. In dertien competitiewedstrijden bleef de zevenvoudige Rode Duivel op één doelpunt steken.

“MVV Maastricht en Marvin Ogunjimi hebben besloten om uit elkaar te gaan. Het contract dat nog liep tot medio 2019 wordt per direct ontbonden”, laat de clubleiding weten. “Marvin Ogunjimi (30) werd dit seizoen geteisterd door een aantal kleine, maar vervelende blessures.”

“Naast die fysieke tegenslagen werd hij tevens geconfronteerd met een trieste gebeurtenis die zijn vader onlangs overkwam, met als gevolg dat de spits zich, naar eigen zeggen ‘voorlopig niet meer kon opladen’. In overleg is daarom besloten om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan.”

De voormalige jeugdspeler van KV Mechelen brak door bij Racing Genk, na een tussenstap bij RKC Waalwijk. Daarna volgde Real Mallorca, met uitleenbeurten aan Standard, Beerschot en OH Leuven.
In 2011 koos voor hij een nieuw begin, bij het Noorse Stromsgodset en lukte er acht goals in eerste klasse. Na het Zuid-Koreaanse Suwon FC volgden het Thaise Ratchaburi Mitr Phol, het Albanese Skenderbeu Korçe en Ogjetpes FK Köksetaw in Kazachstan. Wat er na MVV volgt, zal de toekomst uitwijzen.

Het bericht OFFICIEEL: Contract Rode Duivel ontbonden verscheen eerst op Voetbal4u.be.