OPVALLEND: Broer van Rode Duivel kiest voor ander land

Flankspeler van Club Brugge Anthony Limbombe heeft zijn eerste selectie te pakken van de Rode Duivels. Zijn broer Stallone doet het goed bij Antwerp FC. Maar die wil andere wegen bewandelen.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET! (enkel voor actieve klanten)

“Ik wil straks voor Congo spelen”, stelt de 26-jarige aanvaller tegenover Gazet van Antwerpen. “Ik wil naar de Africa Cup in 2019. Nog één jaar vlammen, goals maken, me in de kijker spelen en dan hopen dat de bondscoach me wil. Want ik ben realistisch: voor België ga ik nooit spelen.”

Stallone Limbombe genoot zijn jeugdopleiding bij Racing Genk, AA Gent en PSV en belandde via het Spaanse Cultural Leonesa en KFC Oosterzonen op zijn 23ste bij Antwerp FC. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in eerste klasse. Een ander verhaal dan zijn broer Anthony. Hij is bovendien drie jaar ouder.

“Er zijn te veel goede spelers op de flanken die spelen voor clubs waar ik misschien nooit zal geraken. Ik zie België niet als een reële optie”, merkt hij op. “Bij Congo zijn er ook goede spelers, maar ik denk wel dat ik met hen kan concurreren.”

Het bericht OPVALLEND: Broer van Rode Duivel kiest voor ander land verscheen eerst op Voetbal4u.be.