Ricardo Sa Pinto: “Club Brugge en Anderlecht met respect en angst”

Standard Luik knokte zich in de Play-Off 1 en won ook nog eens de Beker van Belgie dit seizoen. Trainer Ricardo Sa Pinto verwacht wel wat van zijn ploeg in de Play-Offs.

“Ik ben tevreden met het werk dat de spelers leveren”, stelt Sa Pinto tegenover Standard TV. “We wonnen de beker, zijn erbij in Play-off 1 en we keren terug in Europa. Dat is fantastisch. Zo moet het er elk jaar uitzien voor een club als Standard. In een goed seizoen moet Standard kampioen kunnen spelen.”

“Er heerst een goede spirit in de kleedkamer. We zijn een familie. Die samenhang is nog gegroeid als reactie om tegen alles en iedereen te vechten, tegen de onjuistheden die wij moesten ondergaan.”

facebook PLAY-OFFS in BELGIE! WED en KIJK LIVE naar AL DEZE WEDSTRIJDEN VIA UNIBET! (enkel voor actieve klanten) SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!

Sa Pinto merkte in de reguliere competitie meermaals op dat iedereen tegen Standard was en dat de Rouches niet mocht winnen.

“Dankzij die mentaliteit en samenhang kunnen we resultaten boeken. Een trainer wint geen match in zijn eentje, de spelers doen dat. We hebben onze identiteit teruggevonden, de band tussen de supporters en de ploeg. Wij zijn Standard. De Hel van Sclessin is terug. We hebben ook respect gewonnen bij de tegenstrevers. Als zij naar Sclessin afzakken, passen ze hun systeem aan. Anderlecht en Club Brugge komen met respect en angst naar Luik.”

Het bericht Ricardo Sa Pinto: “Club Brugge en Anderlecht met respect en angst” verscheen eerst op Voetbal4u.be.