Rode Duivel krijgt flinke kritiek: “Zijn arrogantie”

BUITENKANSJE! VERDUBBEL DE WINST OP JE EERSTE WEDDENSCHAP BIJ UNIBET.BE!

WAT EEN PROMOTIE! REGISTREER JE HIER!
facebook

Dedryck Boyata liet zich van zijn beste kant zien op het WK in Rusland. Nu wil hij graag vertrekken bij zijn werkgever Celtic omdat hij vind dat hij een stapje hoger aan kan. Iets dat hem niet in dank wordt afgenomen door de Schotse grootmacht.

De 27-jarige Brusselaar belandde via Manchester City, Bolton Wanderers en FC Twente in de zomer van 2015 bij de Schotse topclub. Hij deed niet mee tegen Livingston en Heart of Midlothian. Niet vanwege vakantie of een blessure. Boyata verkoos aan de kant te blijven om geen blessure op te lopen in het kader van een mogelijke transfer. David Moyes liet Boyata wel starten tegen Hamilton. Hij lukte de winnende treffer.

facebook VOETBALWEDDEN? Stort €40 en speel met €120 bij UNIBET! SCHRIJF JE HIER IN!! facebook

“Hij maakte de winning goal en toonde geen respect voor het shirt van Celtic”, stelt Chris Sutton bij de BBC. Sutton was als aanvaller actief bij Celtic. “Hij weigerde te spelen voor de club. Een Celtic-legende zei ooit dat het Celtic-shirt geen tweede keuze mag zijn. Mensen maken fouten, maar dit mag niet zomaar vergeven worden.”

“Het zou helpen als hij zijn excuses zou aanbieden. Maar dat hij zelfs dat nog niet deed, zegt veel over zijn arrogantie”, vervolgde Sutton.

“We spreken hier niet over een wereldvoetballer. Boyata heeft vaak fouten gemaakt in grote wedstrijden. Het feit dat hij de beste centrale verdediger is in de selectie van Celtic, wil zeggen dat de club versterking had moeten zoeken op die positie.”

Het bericht Rode Duivel krijgt flinke kritiek: “Zijn arrogantie” verscheen eerst op Voetbal4u.be.