TRANSFER: ‘Ex-STVV’er vertrekt transfervrij naar Italiaanse topclub’

Het ziet ernaar uit dat Jonathan Bamba zijn carriere gaat voortzetten in de Italiaanse Serie A. Afgelopen winter was Anderlecht nog concreet voor hem maar hij koos voor een langer verblijf bij Saint-Etienne. Nu heeft hij een aflopend contract en is hij een zeer interessante optie voor veel ploegen.

Volgens La Gazzetta dello Sport is er niet alleen belangstelling van Olympiakos Piraeus. Bamba zou ook bij Internazionale aan de slag kunnen.

Bamba belandde in 2016 bij STVV, via Saint-Etienne en Paris FC. De flankaanvaller begon goed bij de Kanaries en scoorde twee keer tegen Waasland-Beveren. Daarna werd het allemaal wat minder. Halfweg dat seizoen keerde hij terug naar Frankrijk. Hij pikte nog zestien wedstrijden bij SCO Angers mee, waarin hij drie keer tot scoren kwam.

Dit seizoen kreeg hij terug een plaats in de A-kern van Saint-Etienne. Met vier doelpunten in acht matchen in de Ligue 1 was Bamba goed aan het seizoen begonnen. Maar hij weigerde een contractverlenging te tekenen en vloog naar de B-kern.

Het bericht TRANSFER: ‘Ex-STVV’er vertrekt transfervrij naar Italiaanse topclub’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.